किछ हरायल शब्द
तीमन (vegetable), सोहारी (Bread),
रामतरोई (Ladyfinger) , भांटा (Brinjal),
भंसा घर' (Kitchen) , भानस (Cooking) ,
करछ (Serving spoon/Laddle),
चंगेरा (Flatten Bamboo Basket) ,
रही(Blender) , गीरनाई (Gobble),
झोर (Gravy) , संतोला (Orange),
सियो (Apple), लेमनचूस (Candy) ,
नून (Salt), करुआ तेल (Mustard oil) ,
आलू सन्ना ( Massed Potato) ,
खिच्चैर (Rice & Pulse cooked together) ,
गहुम(Wheat), खेरही (मूंग) ( green bean)
दाइल (Pulse), झौंसगर (Spicy),
झूर सोहारी (crispy bread) , बासन (Utensil),
घाईट (Gram Flour), नेमो (Lemon),
मूर (Radish), अल्हुआ (Sweat Potato),
माउस (Meat), कांट-कूस ( Fish),
ओरिका (Milk boiling tool made with coconut Shel),
फटोन (Cheese) ,
डाढ़ी (thick layer of milk cream accumulated in milk boiling pan)
औग्थान ( post mid night dinner)
जलखई(breakfast) , पैनपियाई(brakfast for labors),
तप्पत(very hot dish), भूजा(corn snacks) ,
कुच्चा(typical mango pickle),
पिरिकिया(barley made sweet snacks)
छिट्टा (bamboo Basket),
मौनी (Small Bamboo Basket), अर्नेबा (Papaya),
लताम (Guava)
अहां सभ सेहो एहने किछ शब्द भेजबाक कष्ट करु...
0 comments:
एक टिप्पणी भेजें